De Boog

Fort de Boog

Fort De Boog in Houten is onderdeel van de Nieuwe Waterlinie en opgericht om Nederland te beschermen tegen buitenstaanders. Na de oorlog bleven er een aantal soldaten op fort De Boog werken. De jonge soldaat Boonstra werkte al een tijdje op het fort. Boonstra had het hier niet echt naar zijn zin, toch probeerde hij er het beste van te maken met zijn vriend soldaat Kenkhuis.

Op een avond stonden soldaten Boonstra en Kenkhuis op de uitkijkpost. Opeens hoorden ze een raar geluid uit de bosjes komen. Soldaat Kenkhuis ging kijken wat het geluid was. Boonstra wachtte in spanning af. De soldaat bleef wel erg lang weg en Boonstra maakte zich zorgen. Hij ging het bos in om te kijken waar soldaat Kenkhuis gebleven was, hij kon hem nergens meer vinden. In paniek rende soldaat Boonstra terug naar de uitkijkpost. Op de uitkijkpost was Piccalilly aangekomen, een nieuwe soldaat. Ze was bang en hoopte in de uitkijkpost troost en bescherming te vinden.

Dagen verstreken zonder een spoor van soldaat Kenkhuis. Totdat soldaat Boonstra en soldaat Piccalilly een half vergaan logboek in een blikken trommel vonden. Dit logboek bleek van de verdwenen soldaat Kenkhuis en Kapitein Uilenzeik te zijn. In dat logboek beschrijven Kenkhuis en Uilenzeik wat er die avond gebeurd was. Het logboek is alleen niet compleet. Soldaat Piccalilly en soldaat Boonstra hebben hulp nodig om alle stukken weer terug te vinden. Komen jullie ze helpen? Je kan ze helpen door stukken van het logboek te verdienen in de escaperooms en andere activiteiten tijdens de fladderdagen. Als het logboek compleet is kunnen we erachter komen wat er die ene avond gebeurd is. Hopelijk vinden we dan ook soldaat Kenkhuis terug.

Info 

De toppers van De Boog