Wat is Fladderen

Fladderen is de leukste en grootste activiteit voor kinderen in de gemeente Houten. In de laatste week week van de zomer vakantie komen er héél veel kinderen bij elkaar. Zij maken, verspreid over verschillende locaties, drie of vier dagen vol lol mee. 

Kinderen tussen 4 en 14 jaar oud zijn allemaal welkom om te komen fladderen. Vanaf groep 1-2 van de basisschool, tot en met de 2e klas van de middelbare school: voor iedereen is het Fladderen één groot feest!

Deze zomer fladderen we op 10 verschillende locaties. Elke locatie heeft een eigen leeftijdsgroep. Zo zorgen we ervoor dat kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar zitten. Het programma stemmen we helemaal af op deze leeftijden. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat de dagen gevuld zijn vol leuke activiteiten: van sport en spel, tot knutselen en dansen. 

De keuze voor een locatie is vrij. Voor de kleutergroepen zijn er drie locaties waar de kinderen naar toe kunnen, voor groep 3 / 4 ook drie en voor groepen 5 / 6 twee. Kinderen uit groep 7 / 8 gaan op Kamp en voor de oudste groep (12 à 14 jaar) is er het 12Plus kamp.

Indeling

Groep 1/2

Groep 3/4

Groep 5/6

Groep 7/8

1e/2e klas

De Velduil

Zevensprong

De Heuvel

Het Kamp

12plus

De Stek

De Plantage

De Boog

 

 

De Grund

Het Mozaiek

 

 

 


Voorbereiding

Het Fladderen wordt elk jaar door een grote groep vrijwilligers georganiseerd. Wil jij ook vrijwilliger worden? Kijk dan op deze pagina >