Wat is Fladderen

 

Het Kindervakantiefestijn of Fladderen is een zelfstandig draaiende organisatie Stichting Fladderen Houten genaamd. Het kindervakantiefestijn heeft tot doel het organiseren van een festijn voor alle kinderen van 4 t/m 14 jaar* in de gemeente Houten. Dit vindt altijd plaats op de dinsdag, woensdag en donderdag van de laatste week van de zomervakantie. Wie eenmaal gefladderd heeft, wil elk jaar weer!

*Dit jaar helaas geen 12Plus kamp, volgend jaar wel weer!!!

Locaties

Fladderen gebeurt op 10 locaties in en om Houten.
De kinderen worden ingedeeld in leeftijdscategorieën. Per leeftijdscategorie worden er andere programma’s georganiseerd toegespitst op de leeftijd. Inschrijven voor het Fladderen is afhankelijk van de groep waarin het kind op het moment van inschrijven zit. Er zijn verschillende locaties, deze zijn verdeeld over Houten. 

De keuze voor een locatie is vrij. Voor de kleutergroepen zijn er drie locaties waar de kinderen naar toe kunnen, voor groep 3 / 4 ook drie en voor groepen 5 / 6 twee. Kinderen uit groep 7 / 8 gaan op Kamp en voor de oudste groep (12 –14 jaar) is er de 12Plus locatie.

 

Indeling

Groep 1/2

Groep 3/4

Groep 5/6

Groep 7/8

1e/2e klas

De Velduil

Zevensprong De Heuvel

Het Kamp

12plus

De Stek De Plantage De Boog

 

 

De Grund

't Schoolhuys  

 

 

Voorbereiding

Om al die programma’s voor te bereiden zijn het hele jaar ruim 100 mensen druk in de weer. Zij zorgen voor de dagelijks gang van zaken, de financiën, de materialen en de programma’s voor de diverse locaties. De voorbereidingsgroepen zijn druk bezig om een programma samen te stellen, knutsels voor bereiden, decors bedenken en speurtochten uitzetten. Tijdens de drie dagen heeft het Fladderen verder de hulp nodig van vele groepsbegeleiders, die groepjes van 6 tot 10 kinderen begeleiden.

Groepsbegeleiders

Alle spelletjes, speurtochten, opdrachten en andere leuke festiviteiten, gebeuren in groepjes van 6 tot 10 kinderen. Daar is extra begeleiding voor nodig, een zogenaamde groepsbegeleider. Dit hoeft geen ouder te zijn, maar wel iemand die de verantwoording durft te nemen voor de kinderen en hen met veel enthousiasme wil en kan begeleiden.

Wanneer je je aanmeldt als groepsbegeleider krijgen eigen kinderen voorrang bij het inschrijven. Zij zijn dus verzekerd van deelname! Als je je inschrijft als groepsbegeleider, gaan wij ervan uit dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent tijdens de Fladderendagen. Mocht je uiteindelijk niet meehelpen, dan kunnen je kinderen helaas ook niet meefladderen.

VIPs

Een VIP is een ‘variabel inzetbaar persoon’ die op een locatie erbij is tijdens de drie Fladderdagen.

Wil je ook mee doen?! Geef je op via [email protected] en vertel ons op welke locatie je zou willen helpen.

Fladderkrant

Half mei wordt de Fladderkrant  huis-aan-huis bezorgd. In deze krant tref je uitgebreide informatie over de programma’s van de 10 locaties.