De Velduil

Het Do-Re-Mi-dorp in rep en roer 

Liz is een vrolijk meisje dat erg veel van muziek houdt. Wanneer zij op een dag op haar lievelingsinstrument, de trommel, speelt gebeurt er iets geks. Ze speelt mee op de maat van de muziek en begint zelfs een beetje mee te dansen. Dan trommelt ze zo hard dat er een grote scheur in de trommel komt! OH NEEE! Liz schrikt, haar lievelingsinstrument is helemaal kapot! Dit maakt Liz verdrietig… 

Toch maakt de kapotte trommelgeluid. Om het geluid beter te horen houdt Liz haar oor zo dicht mogelijk bij de scheur. Uit de trommel komen stemmetjes, maar zijn dat stemmetjes? Het lijkt meer op muziek!! Liz vraagt zich af of dit wel echt is, of misschien toch een droom. Nieuwsgierig kijkt ze  door de scheur. Ze ziet vooral een zwart gat maar wrijft dan in haar ogen en kijkt nog eens goed. Dan ziet ze in de verte een lichtpuntje. Om dit nog beter te bekijken steekt Liz haar hoofd door de scheur van de trommel. Tijdens het kijken verliest Liz haar evenwicht en valt in de trommel…AAAHH…PATSBOEM! 

Paniek!

Na haar val kijkt Liz om haar heen. Ze is in een dorpje gevallen, niet op de grond maar op een keyboard! Geen gewoon keyboard, maar Kate Keyboard. Liz snapt er helemaal niets meer van. 

Wat Liz niet weet en jullie misschien ook niet, is dat er in deze trommel Instrumensen wonen. Instrumensen zijn levende instrumenten en zij wonen in het Do-Re-Mi-dorp. In dit dorp is Diri-Gent de burgemeester zij zorgt dat alles in het dorp goed gaat. De val van Liz zorgt voor onrust, de Instrumensen zijn helemaal van slag en Kate Keyboard is al haar toetsen kwijt… Ook Diri-Gent is de weg kwijt.. Hoe gaat ze dit nu allemaal oplossen? Ze kan wel wat hulp gebruiken. Komen jullie ook naar het Do-Re-Mi-Dorp, om te helpen? 

Info

Kleuterlocatie de Velduil  (voor groep 1 & 2) was voorheen locatie Klavertje Vier. 

Voor vragen kunt u per e-mail contact opnemen: [email protected]

In noodgevallen kunt u tijdens de fladderdagen contact opnemen met Sofie Bresser: 06-57999158

De toppers van De Velduil

Joke
Loes
Sofie
Joyce
Tijs