Vikingenpoort

Woeste Willem en de strijd om de 7 zeeën!

Woeste Willem woont al tijden lang rustig op zijn eigen eilandje midden in de oceaan, samen met vriendje Frankje en papegaai Poef. Hij bemoeit zich met niemand en niemand bemoeit zich met hem, tenminste, tot voor kort dan!

Ineens wordt het heel erg druk op het eiland! Vanuit alle 4 de windstreken komen er zeevaarders naar zijn eiland. Piraten, Vikingen, zee-kooplieden en nog veel meer! “Wat moet dat allemaal op mijn eiland?!” Vraagt Woeste Willem zichzelf af.

Dan wordt het hem duidelijk. Elk jaar is er de strijd om de 7 zeeën, wie is de beste zeevaarder? De afgelopen jaren werd dat steeds gehouden in 1 van de 4 windstreken, Noord, Oost, Zuid en West. En nu is het midden aan de beurt. En precies in het midden van de 4 windstreken ligt het eiland van Woeste Willem.

“Zeg Woeste Willem! Jij bent toch ook een zeevaarder?” Vraagt iemand, “Dan moet jij ook meedoen!”. Oh jee oh jee denkt Woeste Willem. Hij kan niet meedoen want dan komt iedereen achter zijn geheim!!! Maar als hij niet meedoet vindt iedereen hem een slappeling en dan kan hij geen Woeste Willem meer heten…. Wat moet hij nou doen?

Kom fladderen op de Vikingenpoort en beleef mee hoe dit verhaal afloopt. Alle dappere jongens en stoere meiden mogen meedoen met de strijd om de 7 zeeën. Doe mee en wordt de beste zeevaarder van de wereld!Info

De toppers van Vikingenpoort

Tim
Sterre
Danny
Laura
Claartje
Maartje
Jeroen
Sjors
Karin