Even voorstellen: Christian uit de ondersteuningsgroep

Gepubliceerd op 11-08-2024 10:06

[HOUTEN] In de laatste vakantieweek staat Houten in het teken van Fladderen. Van 19 tot en met 22 augustus trekken kinderen, locatieleiders en groepsleiders met elkaar op. Alles voor een fantastische laatste vakantieweek. Wie zijn de mensen die dit festijn organiseren? Wat betekent Fladderen voor hen? Deze week vertelt Christian Willemse, (39), lid van de ondersteuningsgroep over zijn plek binnen Fladderen.

Vrienden van toen, zijn de ouders van nu, zo vormt Fladderen een levensloop van bijna 50 jaar

door Irene van Valen

"Ik ben achttien jaar betrokken bij Fladderen. Eerst als kampleiding en sinds 2013 in de ondersteuningsgroep als materiaalbeheerder met acht anderen. Wij beheren het fladdermateriaal, zoeken uit wat nodig is, tellen wat er is, onderhouden alles, vervangen waar nodig en houden een lijst bij van wat waar nodig is. Alles ligt opgeslagen op de zolder van de boerderij bij de Speelheuvel”, vertelt Christian. De woensdag voor het Fladderen bouwen zij een steiger om het materiaal samen met vrijwilligers van de locaties naar beneden te halen. "Vervolgens rijden we alles naar de verschillende locaties en helpen vanaf zondag met het opbouwen. Ik zie ons als de drijvende krachten achter fladderen. Hiervoor neem ik ieder jaar een of twee weken vrij. Ik heb in mijn contract laten opnemen dat ik vast vrij ben voor Fladderen en krijg van mijn huidige werkgever twee vakantiedagen terug, uit respect voor mijn maatschappelijke inzet. Tijdens het Fladderen dit jaar, fiets ik samen met Lysanne rond op de tandem. Ik ga keten, dat verzeker ik je. Mij is niets te gek.”

[ROLLEN] Christian woont zijn leven lang in Houten en fladderde een of twee keer mee als kind. Hij weet er niets meer van. Tijdens zijn vrijwilligerswerk als DJ bij toen nog jongerencentrum Chipolata (nu Enter) ontmoette hij fladderaars die hem vroegen mee te gaan op kamp. Dat deed hij met veel plezier en vooral ook uitgedost in verschillende rollen. Zo was hij eens dinosaurus tijdens de griezeltocht. "Ik hielp bij het organiseren van die tocht. Dat vond ik gaaf om te doen”, zegt hij. In 2013 stapte hij over naar de ondersteuning om het tekort aan mensen op te vangen en om de continuïteit van de ondersteuningsgroep te garanderen. "Ik spring graag bij.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Houtens Nieuws. Lees hier het hele artikel.

1 maand geleden

Even voorstellen: Eveline, teamleider communicatie

1 maand geleden

Even voorstellen: VIP Danique (door Houtens Nieuws)

1 maand geleden

Even voorstellen: locatieleider Justin