Even voorstellen: Eveline, teamleider communicatie

Gepubliceerd op 04-08-2024 10:09

[HOUTEN] In de laatste vakantieweek staat Houten in het teken van Fladderen. Van 19 tot en met 22 augustus trekken kinderen, locatieleiders en groepsleiders met elkaar op. Alles voor een fantastische laatste vakantieweek. Wie zijn de mensen die dit festijn organiseren? Wat betekent Fladderen voor hen? Deze week vertelt Eveline Verwimp (28), teamleider communicatie en fotograaf, over haar plek bij Fladderen.

Bij Fladderen staan de vrijwilligers als collectief samen sterk - Eveline Verwimp over het belang van de communicatie

door Irene van Valen

Eveline fladderde als kind al mee. Na de eerste keer Het Kamp (groep 7/8) stopte ze: "De griezeltocht was te spannend voor mij. Daarom ging ik niet nog een keer.” Gelukkig bestond toen al een paar jaar het 12+kamp. Dat kamp is als het ware een tussenstap voor tieners die te oud zijn voor Het Kamp, maar nog niet weg willen bij Fladderen. Doordat zij er nog bij horen, besluiten zij mogelijk om daarna Variabel Inzetbaar Persoon (VIP) te worden. "Dat is hoe ik betrokken bleef bij Fladderen”, legt Eveline uit.

[DUBBELFUNCTIE] Na een aantal jaar als VIP en onderdeel van een van de voorbereidingsgroepen, waarbij ze twee jaar uitviel vanwege haar studie en coronamaatregelen, benaderde fladderburgemeester en projectleider Lysanne Scheer haar. "Ze vroeg mij om als teamleider communicatie mee te draaien in de centrale kerngroep. Als communicatiespecialist is dat mij op het lijf geschreven. Ik zei ‘ja’ en houd de website en social media van Fladderen actueel. Ik maak samen met Lysanne de fladderkrant. Zij is eindredacteur vormgeving en ik ben tekstueel eindredacteur. Ik lees de aangeboden teksten na. Rond de inschrijfperiode plaats ik dagelijks updates op social media, zodat duidelijk is op welke locaties nog plek is en ik roep vrijwilligers op zich aan te melden. Daarnaast schrijf ik de nieuwsbrieven en de voorbeelden voor de informatiebrieven die naar kinderen en groepsleiders worden gestuurd. Wat betreft de teksten vind ik toegankelijke taal belangrijk. Iedereen moet de teksten begrijpen. Daarom gebruik ik korte zinnen en geen moeilijke woorden.” Tijdens het Fladderen stapt Eveline in de rol van fotograaf, zoekt er twee bij, en garandeert daarmee dat acht locaties en de kampen in beeld komen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Houtens Nieuws. Lees hier het hele artikel.

1 maand geleden

Even voorstellen: Christian uit de ondersteuningsgroep

1 maand geleden

Even voorstellen: VIP Danique (door Houtens Nieuws)

1 maand geleden

Even voorstellen: locatieleider Justin