Even voorstellen: Groepsbegeleider Danny

Gepubliceerd op 29-05-2024 20:40

“Ik ben ook groepsbegeleider voor mijn eigen lol”

Heb jij wel eens meegedaan aan het Fladderen? Dan weet je vast wel hoe leuk de fladderdagen zijn! Deze dagen worden georganiseerd door allemaal vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al het hele jaar bezig. Andere vrijwilligers zijn alleen tijdens de fladderdagen aanwezig. Allemaal zijn ze even belangrijk. Want: zonder vrijwilligers, kunnen de kinderen niet Fladderen.

Groepsbegeleider tijdens de fladderdagen

De negen fladderlocaties in Houten hebben niet alleen vaste vrijwilligers. Tijdens de dagen wordt deze groep vaste vrijwilligers uitgebreid met groepsbegeleiders. Dit zijn vrijwilligers (veelal ouders of andere enthousiaste Houtenaren) die een groepje kinderen begeleiden.

Danny was vorig jaar voor het eerst groepsbegeleider. Dat deed hij op de Stek, een locatie voor kinderen uit groep 1-2. “Ik heb een aantal fladder-vrijwilligers leren kennen via de zwemles van mijn dochter. Zij wisten me te overtuigen dat niet alleen mijn dochter, maar ook ikzelf moesten gaan fladderen. Mijn dochter was tijdens het fladderen nét vier jaar oud. Ik vond het zelf dus ook wel prettig om erbij te zijn. Tijdens de dagen kwam ik er achter dat het ook voor mij als volwassene tof is om erbij te zijn.”

Go go go, flamingo!

“Mijn groepje was supergezellig. We waren de flamingo’s, dus ik had ervoor gezorgd dat ons honk versierd was in het thema. Dat hoeft natuurlijk niet, maar dat vond ik zelf gewoon heel erg leuk. Ik was zelf ook helemaal in thema gekleed. Als we bij elkaar kwamen deden we een yell: go, go go, flamingo!”

“Voordat ik me aanmeldde heb ik wel nog even getwijfeld. Ik ben niet vertrouwd met omgaan met een groepje kinderen. Maar het leek ontzettend mee te vallen! Het groepsgedrag van de kinderen maakt dat ze heel makkelijk meekomen in het programma. En er lopen genoeg andere vrijwilligers rond die ook kunnen helpen.”

Meerdere dagen aanwezig

“Ik was zelf alle drie de dagen aanwezig. Elke dag kwam er een andere groepsbegeleider bij om me te helpen. Dus ik stond nooit alleen. Ik vond het zelf heel erg prettig dat ik er meerdere dagen was. Dan bouw je ook echt een band op met de kinderen. Ze gaan je herkennen als de ‘veilige haven’ en snappen dat ze naar je toe kunnen komen als er iets is.”

Voorbereid de dagen in

Op de maandagavond voordat het fladderen begint, is er een informatie-avond. “Toen zag ik de locatie en het decor voor het eerst. Dat was heel fijn. Ik kon zien wat er mogelijk was met ons honk. Ook werd er uitgelegd hoe het programma eruit zou gaan zien. Na deze avond had ik het gevoel helemaal goed voorbereid de fladderdagen in te kunnen gaan.”

Voorrang tijdens de inschrijving

Twijfel je nog of je groepsbegeleider wilt worden? Als je groepsbegeleider bent krijgen jouw kinderen (maximaal 4) voorrang tijdens de inschrijving. Ze doen dan niet mee in de loting. Dat betekent dat ze sowieso mogen fladderen. Je mag met maximaal 2 personen 1 groepje begeleiden.

Schrijf je nu in als groepsbegeleider op www.fladderen.nl. De inschrijvingen zijn nog open tot zondag 9 juni. Het Fladderen is dit jaar op (19,) 20, 21 en 22 augustus. 

media-librarybMPtGo

1 maand geleden

Even voorstellen: Sponsor Kevin van Food ‘n’ Mood

7 maanden geleden

Even voorstellen: Vrijwilliger Monique

7 maanden geleden

Even voorstellen: Vrijwilliger Isabelle