Even voorstellen: locatieleider Justin

Gepubliceerd op 21-07-2024 10:00

[HOUTEN] In de laatste vakantieweek staat Houten in het teken van Fladderen. Van 19 tot en met 22 augustus trekken kinderen, locatieleiders en groepsleiders met elkaar op. Alles voor een fantastische laatste vakantieweek. Wie zijn de mensen die dit festijn organiseren? Wat betekent Fladderen voor hen? Deze week vertelt Justin Jansen (35), locatieleider van het Kamp voor groep 7 en 8, over zijn inzet.

Keten mag op Fladderen: ‘Kinderen worden vanzelf zo moe dat ze toch een keer slapen’

door Irene van Valen

Als locatieleider van Het Kamp geniet Justin van de samenwerking met mensen van verschillende achtergronden. "Ik ben vrachtwagenchauffeur, maar werk bijvoorbeeld samen met een student, een brandweerman, een ambulance medewerker en een bouwvakker. Verschillen vallen weg bij het organiseren van Het Kamp en in het optrekken met de kinderen. We staan als één man voor een onvergetelijk kamp, plezier en veiligheid voor de kinderen. Dit wordt mijn zestiende keer,” zegt Justin. Hij is als locatieleider de eindverantwoordelijke en ziet in rust zijn kracht. "Je krijgt me niet snel gek,” zegt hij.

[JONG GELEERD] "Fladderen ontstond met het idee om kinderen die niet op vakantie konden toch een bijzondere vakantieweek te gunnen. Wij gingen elk jaar op vakantie, maar hielden deze week vrij voor Fladderen.” legt Justin uit. Justins ouders waren altijd zeer actief bij Fladderen, daarom fladderden hij en zijn drie broers en twee zussen ieder jaar mee. Het 12+ kamp bestond toen nog niet, dus hij viel een paar jaar uit tot hij zich op mocht geven als vrijwilliger op locatie De Grund. Op zijn achttiende mocht hij mee als kampleiding. "Het grappige is dat een andere Justin onverwacht uitviel. Omdat wij dezelfde maat polo hadden, kon ik zonder problemen zijn gepersonaliseerde poloshirt overnemen. Die shirts dragen we nog ieder jaar, steeds in een andere kleur,” legt Justin uit en draait zich om. Zijn voornaam staat achter op het poloshirt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Houtens Nieuws. Lees hier het hele artikel.

1 maand geleden

Even voorstellen: Christian uit de ondersteuningsgroep

1 maand geleden

Even voorstellen: Eveline, teamleider communicatie

1 maand geleden

Even voorstellen: VIP Danique (door Houtens Nieuws)