Even voorstellen: Vrijwilliger Monique

Gepubliceerd op 06-12-2023 15:12

"Fladderen is mijn familie in Houten"

 

Iedereen die ooit heeft meegedaan aan het Fladderen weet wel hoe dat eruit ziet tijdens de zomervakantie. Een groot festijn voor alle kinderen uit Houten, op 11 verschillende locaties. Wist je dat er een groep vrijwilligers bijna het hele jaar bezig is om de Fladderdagen voor te bereiden? Wij spraken Monique en vroegen haar wat zij allemaal doet voor het Fladderen.

 

"Mama, ik wil ook fladderen"

“Toen ik iets meer dan 20 jaar geleden vanuit Brabant naar Houten verhuisde, had ik géén idee wat het Fladderen was. Mijn dochter Ines was 4 en zat in de klas met kinderen die bij het Fladderen zaten. ‘Ik wil ook Fladderen’, zei Ines al snel. Een vriend van me, Gijs, zat zelf bij het Fladderen en hij kon me uitleggen wat het was. Ines is die zomer voor het eerst gaan Fladderen.”

 

“Ik had nog twee jongere kinderen, dus ik kon dat jaar niet meehelpen. Toen Ines 5 was werd ik hulpouder. Dit deed ik voor twee jaar. Al snel vond ik het Fladderen zo leuk, dat ik toch in de organisatie van één van de locaties ben gegaan: Nieuwoord (tegenwoordig locatie de zevensprong). Dat team was zo goed op elkaar ingespeeeld, ik heb daar echt een heel erg leuke tijd gehad.”

 

Food en Beverage

“Ondertussen zijn we 20 jaar verder en ben ik aanspreekpunt bij Food en Beverage. Dat doe ik samen met Gijs. Food en Beverage zorgt ervoor dat alle kinderen en locaties tijdens de Fladderdagen te eten en drinken hebben. Denk hierbij aan de lunch, algemene boodschappen zoals toiletpapier en snoepjes, fruitmomenten en de borrel op dinsdagmiddag. Om dit voor elkaar te krijgen (binnen het budget), leg ik contacten met locale ondernemers (bijvoorbeeld Albert Heijn Oude Dorp). Zij sponsoren ons en helpen ons met het vervoer van deze producten. Ook ben ik bij elke PK (een vergadering met locatieleiders van verschillende locaties).”

 

“Intussen doe ik dit al zo’n drie jaar. Op het begin moest ik wel echt nog even onderzoeken hoe de rol van teamleider in elkaar zit. Intussen heb ik het door en heb ik er ook echt wel plezier in. Tijdens de dagen is heb ik ook heel veel te doen. We smeren boterhammen, we vullen de voorraden aan en zorgen dat iedereen voldoende te eten en te drinken heeft.”

 

Pluk van de Petteflet

“Waarom ik al bijna twintig jaar vrijwilliger ben bij het Fladderen? Omdat de vrijwilligers ondertussen als familie voelen. Mijn familie in Houten. Je leert een hoop verschillende mensen kennen waar je een goede en hechte band mee opbouwt.”

 

“Een van mijn leukste herinneringen is uit de tijd dat ik als vrijwilliger in een voorbereidingsgroep zat. We hadden Pluk van de Petteflet als thema en ik was Pluk. Een andere vrijwilliger was verkleed als vader Stamper - hij had drie dagen lang zijn haren rechtop staan. Tijdens één van de dagen kregen we frietjes. De kinderen lagen op hun buik van schalen frietjes te eten. Dat was zó leuk. Daar heb ik echt fijne herinneringen aan.”

 

 

Meer vrijwilligers leren kennen?

1 maand geleden

Even voorstellen: Groepsbegeleider Danny

1 maand geleden

Even voorstellen: Sponsor Kevin van Food ‘n’ Mood

7 maanden geleden

Even voorstellen: Vrijwilliger Isabelle