Even voorstellen: Fladderburgemeester Lysanne (door Houtens Nieuws)

Gepubliceerd op 16-07-2024 17:43

[HOUTEN] In de laatste vakantieweek staat Houten in het teken van Fladderen. Van 19 tot en met 22 augustus trekken kinderen, locatieleiders en groepsbegeleiders met elkaar op. Alles voor een fantastische laatste vakantieweek. Wie zijn de mensen die dit festijn organiseren? Wat betekent Fladderen voor hen? Deze week vertelt Lysanne Scheer (41), projectleider en fladderburgemeester, over haar rol.

Fladderen is het leukste kindervakantiefestijn van Houten en omstreken

door Irene van Valen

"Wat mij betreft is Fladderen het leukste kindervakantiefestijn van Houten en omstreken”, stelt Lysanne vast. Ze is voor het vijfde jaar projectleider en vindt haar ‘andere ik’ in de rol van fladderburgemeester. "Dat is wie ik ben voor de kinderen en buitenwereld. Er is echter heel veel meer te organiseren voordat ik op het podium sta. Door het regelen en organiseren van Fladderen, besefte ik dat een functie als officemanager me goed paste. Het is daarmee door dit vrijwilligerswerk dat ik koos voor die functie als baan.”

[VERLEDEN] Als kind fladderde Lysanne een keer op het kamp. "Ik heb geen idee waarom ik niet eerder fladderde, maar weet wel dat het bij die ene keer bleef, want ik vond de griezeltocht zo eng. Gelukkig is die tocht inmiddels aangepast, daar vertelt Justin Jansen vast meer over. Mijn vader zette zich wel jarenlang in voor Fladderen op locatie De Geer en mijn broer hielp hem bij het licht en geluid. Toen mijn vader stopte, werd mijn broer actiever. Tijdens een vergadering bij ons thuis, kwam ik nietsvermoedend binnen. Ze vroegen me mee te doen. Ik zei ‘ja’ en ben er sindsdien nog steeds. Dat is nu 15 jaar.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Houtens Nieuws. Lees hier het hele artikel.

2 maanden geleden

Even voorstellen: Christian uit de ondersteuningsgroep

2 maanden geleden

Even voorstellen: Eveline, teamleider communicatie

2 maanden geleden

Even voorstellen: VIP Danique (door Houtens Nieuws)